Appel en havermout proteïne hapjes voor meer energie

Appel en havermout proteïne hapjes voor meer energie

Ik krijg vaak de vraag of er bepaalde proteïnebars zijn, of snacks die goed zijn na een maagverkleining. Er bestaan natuurlijk heel wat proteïnesnacks die je kan eten na een gastric bypass, maar persoonlijk ben ik daar geen grote fan van. Vaak zitten die boordevol zout en andere troep die je lichaam liever niet wilt hebben. Vandaar dat ik je vandaag wil uitleggen hoe je heerlijke appel en havermout proteïne hapjes zelf kan maken als tussendoortje. 

Eigen proteïnerijke snacks maken in een handomdraai

Zo weet ik wat erin zit en kan ik die naar mijn eigen smaak aanpassen.Het recept dat ik zo meteen ga uitleggen kan je bv aanvullen met proteïnepoeder.De ene keer kies ik voor vanillesmaak, maar een andere keer durf ik wel eens grijpen naar kaneel. Je kan er ook voor kiezen dat het proteïnepoeder zonder smaak is, de keuze ligt echt volledig bij jou.

De hoeveelheden voor dit recept is goed voor 12 proteïnehapjes van normale grootte. Maar je kan er ook voor kiezen om kleinere balletjes te rollen als je niet zoveel kan eten.

Ingrediënten appel en havermout proteïne hapjes

  • 140 g gerolde haver
  • I x 50 g proteïnepoeder naar keuze (mijn favoriet voor dit recept is kaneel)
  • 1 middelgrote geraspte appel (ik gebruikte Pink Lady)
  • 120 g ongezoete knapperige amandel- of andere notenboter
  • 50 g ongezoete gedroogde/geraspte kokosnoot (plus extra voor coating indien gewenst)
  • 5 eetlepels suikervrij en calorie-arme stroop of honing (ik gebruikte agave)
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Appel en havermout proteïne hapjes bereiding

  • Meng de haver met het eiwitpoeder, indien gewenst.Vermeng dan de appel, notenboter, kokosnoot, siroop en gemalen kaneel in een keukenmachine tot ze volledig zijn gecombineerd. Als je proteïnepoeder gebruikt, kan een beetje extra siroop nodig zijn, afhankelijk van de sappigheid van de appel.
  • Verdeel en vorm ongeveer 12 ballen met het mengsel (ongeveer 2 eetlepels). Rol de balletjes in de kokosnootrasp als dit gewenst is. Laat de hapjes minstens 2 uur rusten voor je ze opeet.
  •  Bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 5 dagen.

1 proteïne hapje bevat:

  • Kcal: 150
  • Proteïnen: 5,8 gr
  • Koolhydraten: 9,4 gr
  • Vet: 9,8 gr

Dit recept is geschikt voor mensen die in de vaste fase na een maagverkleining zitten. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *