Appel en havermout proteïne hapjes voor meer energie

45 minuten

easy

12 stuks

Ik krijg vaak de vraag of er bepaalde proteïnebars zijn, of snacks die goed zijn na een maagverkleining. Er bestaan natuurlijk heel wat proteïnesnacks die je kan eten na een gastric bypass, maar persoonlijk ben ik daar geen grote fan van. Vaak zitten die boordevol zout en andere troep die je lichaam liever niet wilt hebben. Vandaar dat ik je vandaag wil uitleggen hoe je heerlijke appel en havermout proteïne hapjes zelf kan maken als tussendoortje. 



Eigen proteïnerijke snacks maken in een handomdraai

Zo weet ik wat erin zit en kan ik die naar mijn eigen smaak aanpassen.Het recept dat ik zo meteen ga uitleggen kan je bv aanvullen met proteïnepoeder. De ene keer kies ik voor vanillesmaak, maar een andere keer durf ik wel eens grijpen naar kaneel. Je kan er ook voor kiezen dat het proteïnepoeder zonder smaak is, de keuze ligt echt volledig bij jou.

De hoeveelheden voor dit recept is goed voor 12 proteïnehapjes van normale grootte. Maar je kan er ook voor kiezen om kleinere balletjes te rollen als je niet zoveel kan eten.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
140gram gerolde haver
50 gram proteïnepoeder Mijn favoriet voor dit recept is kaneel
1 middelgrote geraspte appel
120 gram ongezoete knapperige amandel- of andere notenboter
50gram ongezoete gedroogde/geraspte kokosnoot
5eetlepels suikervrij en calorie-arme stroop of honing
1theelepel kaneel
Coating
20gram ongezoete gedroogde/geraspte kokosnoot Dit hoeft niet, maar kan erbij als je daar zin in hebt

Nutritional Information

150 kcal
5,8 gram eiwitten
9,4 gram koolhydraten
9,8 gram vet

Directions

1.

Meng de haver met het eiwitpoeder, indien gewenst.Vermeng dan de appel, notenboter, kokosnoot, siroop en gemalen kaneel in een keukenmachine tot ze volledig zijn gecombineerd. Als je proteïnepoeder gebruikt, kan een beetje extra siroop nodig zijn, afhankelijk van de sappigheid van de appel.
Mark as complete
2.

Verdeel en vorm ongeveer 12 ballen met het mengsel (ongeveer 2 eetlepels). Rol de balletjes in de kokosnootrasp als dit gewenst is. Laat de hapjes minstens 2 uur rusten voor je ze opeet.
Mark as complete
3.

 Bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 5 dagen.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.