Eiwitrijke wafels

Eiwitrijke wafels

Er zijn zo van die dagen dat ik aan het scrollen ben op instgram en dan zie ik van die heerlijke dingen langskomen… taart, cakes, cookies, muffins, milkshakes, pannenkoeken, wafels… Ik mis die dingen wel. Maar het cijfer op mijn weegschaal zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf en niet plooi voor die zaken…. Of er een alternatief voor zoek (zoals bij deze heerlijke proteïne brownies). Deze eiwitrijke wafels durf ik af en toe eten als ontbijt of als vieruurtje. Ze zijn heerlijk, en bovendien boordevol proteïnen. Wat in ons geval ook niet onbelangrijk is. Ze zijn ook snel klaar, de meeste ingrediënten heb ik standaard thuis liggen, dus er komt niet veel organisatiewerk bij te kijken.


Ingrediënten eiwitrijke wafels (2 porties)

  • 2 eiwitten (grote eieren)
  • 1 scoop vanille proteïnepoeder (met chocolade smaakt het ook goed)
  • 25g havermout
  • 25ml melk
  • 1/4 theelepel bakpoeder

Recept proteïne wafels

Mijn wafelijzer warmt enorm snel op, dus ik plug die nooit in voor ik aan de bereiding begin. Mocht dat bij jou niet het geval zijn, dan raad ik aan om de wafelijzer voordien in te pluggen. De bereiding van dit recept gaat namelijk ongelooflijk snel.

Doe alle ingrediënten en in kom en mix alles met een staafmixer tot je een egale deeg verkrijgt.

Mijn wafelijzer plakt niet, waardoor ik hem niet hoef in te vetten. Mocht dat bij jou anders zijn, vergeet dan niet wat olie of bakspray om de wafelijzer in te vetten. Zodra jouw wafelijzer goed warm heeft, doe  er een klein laagje deeg in. Zorg ervoor dat je niet teveel deeg erin plaatst. Idealiter kan je nog de “vierkantjes” zien van je wafelijzer. De bakpoeder in het mengsel zorgt er namelijk voor dat je deeg snel begint te stijgen eens in aanraking met de warme wafelijzer. Bak alle wafels tot jouw deeg op is. Normaal zou je hiermee meer dan genoeg moeten hebben voor twee personen. Je kan de wafels zo eten, of zoals ik vaak doe, wat fruit bij.

1 portie proteïne wafels bevat:

  • Kcal: 180 kcal
  • Koolhydraten: 26 gr
  • Proteïne: 30 gr
  • Vet: 4 gr

Dit recept is geschikt voor wie zich in de vaste fase na een maagverkleining bevindt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *