Gastric Bypass recepten

knapperige muesli

Super knapperige muesli

Niets beter om de ochtend te starten met deze super knapperige muesli. Het is ook een hele goede basis voor verschillende varianten. Je kan de afwerking telkens anders doen met verschillende vruchten. Het geheel is gebakken, waardoor het echt knapperig is. Dat zal jou eraan herinneren dat je tijd moet nemen om te ontbijten. Dat je voorzichtig moet kauwen op jouw etenswaren. Probeer het eens uit zonder toevoegingen, met een beetje melk of yoghurt. Maar je kan het dus ook afwerken met een beetje bessen, schijfjes banaan of  gestoofde appel.

Ingrediënten super knapperige muesli

Voor 15 porties

  • 50 gram tarwezemelen
  • 150 gram gerolde havermout
  • 25 gram “All Bran”
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 250 gram notenmix

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Mix de tarwezemelen, havermout, All Bran en olie samen. Spreid het geheel op een bakplaat.
  • Bak 10 à 12 minuten. Controleer regelmatig en roer er regelmatig in rond zodat het niet aanbrandt.
  • Haal het uit de oven, voeg de notenmix toe en roer nog eens goed om alles te vermengen. Verspreid alles weer gelijk over de bakplaat en bak nog 5 minuten.
  • Haal het baksel uit de oven en laat het afkoelen voor je het in een tupperware steekt. Serveer dit met melk, yoghurt of fruit…

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 153 kcal
  • Proteïnen: 4.1 gram
  • Koolhydraten: 8 gram
  • Vet: 9 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.