Koolhydraatarme aubergine lasagne

Koolhydraatarme aubergine lasagne

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat één van de redenen waarom we vaak hervallen in slechte gewoontes en aankomen na onze maagverkleining, gebrek aan tijd is. Of dat is althans bij mij het geval. Ik merk dat wanneer ik geneigd ben om iets “slecht” te eten het gebonden is aan het feit dat ik geen tijd heb om boodschappen te doen en dan nog iets klaar te maken. Ervaring heeft mij dan ook geleerd om ervoor te zorgen dat mijn diepvries vol zit met gezonde volwaardige maaltijden. Daarnaast is er ook soep terug te vinden, tussendoortjes en een saus dat ik als basis gebruik voor heel wat zaken. Ook voor deze koolhydraatarme aubergine lasagne. Het enige wat je dan nog nodig hebt is aubergines.





Ingrediënten koolhydraatarme aubergine lasagne (voor 6 à 8 porties)

  • Rode paprika: 1, in blokjes gesneden
  • Gele paprika: 1, in blokjes gesneden
  • Kleine courgette:1, in blokjes gesneden
  • Wortels: +/- 100 gr, in blokjes gesneden
  • Kippengehakt: 400 gr
  • Tomatenblokjes in tomatensap: 400 gr
  • Tomatenvlees met basilicum: 400 gr
  • 1 aubergine
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout

Saus koolhydraatarme aubergine lasagne klaarmaken:

Neem een pan en plaats er de rode en gele paprika, courgette en wortels in. Laat deze gaarkoken en roer er af en toe door. In een andere pan laat je het kippengehakt bakken. Prak het vlees terwijl het aan het bakken is, zodat je losse kleine stukjes gehakt verkrijgt. Eens de groenten en het vlees gebakken zijn mag je deze samen in een pan doen en de tomatenvlees en tomatenblokjes in tomatensap eraan toevoegen. Laat het geheel eventjes sudderen. Kruid het geheel af met peper en zout.

Koolhydraatarme aubergine lasagne maken:

Eigenlijk houdt het vervolg van dit recept dan ook bijna niets meer in. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine in dunne schijfjes. Sommige mensen doen liever ronde schijfjes, ik ben een voorstander van de aubergine in de lengte te snijden. Sowieso zal dat niets veranderen aan de smaak. Neem een ovenschaal en leg een laag saus. Dek deze laag af met een laag aubergines. Leg dan wederom een laag saus. Dan weer aubergines. En dan weer saus. Doe dit tot je aubergines en/of saus op is. Zorg er wel voor dat je laatste laag saus is. Met de ovenschaal dat ik gebruikt heb kan ik juist 2 lagen leggen. Maar veel hangt af van de afmeting van de ovenschaal en hoeveel saus je per laag gelegd hebt.

Als laatste doe je geraspte kaas op je lasagne en plaats je deze in de oven voor 40 à 50 minuten. Je zal weten dat de lasagne klaar is als de kaas een mooi goudbruine kleur gekregen heeft en de saus lichtjes kookt.

Ik maak vaak veel van deze lasagne om dan ook in te vriezen. Je kunt die namelijk gemakkelijk meenemen naar het werk en daar opwarmen. Maar dat is maar een tip natuurlijk.

Smakelijk

1 portie koolhydraatarme aubergine lasagne bevat:

  • Kcal: 180 kcal
  • Proteïnen: 17,4 gr
  • Koolhydraten:14,6 gr
  • Vet: 5,7 gr

Deze koolhydraatarme aubergine lasagne is geschikt voor wie zich in de vaste fase na een maagverkleining bevindt.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *