Koolhydraatarme wolkbroodjes

30 minuten

super easy

6 broodjes

Wolkbroodjes. Geen idee of jullie hier al eerder van gehoord hadden, maar van mij was het de eerste keer. En nochtans, ze lijken een ware internet sensatie te zijn wanneer je ziet hoeveel resultaten je ervoor in Google krijgt. Maar wat is het juist? Wel, geloof het of niet, maar het is een luchtig broodje waarvoor je maar 3 ingrediënten nodig hebt. Bovendien bevat het echt bijna niets van koolhydraten.



Mijn eerste indruk toen ik deze voor de eerste keer heb gegeten was dat het heel licht is. Of het echt brood is daarentegen is een beetje een vraag. Deze broodjes worden gemaakt van eieren, roomkaas en bakpoeder… dus je krijgt eerder een deeg dat een kruising is tussen een pannenkoek en een omelette. Maar je kan het echt wel gebruiken als vervanger voor brood. En het grote voordeel is dat het maar 1 gram koolhydraten bevat en heel wat goede proteïnen.

Maar, het is geen brood. Maar als je kan wennen aan het idee dat je vanaf nu dit zal eten als basis voor jouw broodjes, pizza en andere koolhydraatrijke zaken, dan zal je niet ontgoocheld zijn. Mensen die brood niet verdragen (omwille van een glutenintolerantie bv) zullen het wolkbroodje als een geschenk uit de hemel zien.

Ik heb verschillende recepten uitgeprobeerd voor ik echt iets vond wat mij lag. Het recept van koolhydraatarmrecept.nl kon mij bekoren. Is ook deze dat jullie hieronder (licht gepimpt) kunnen terugvinden.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
3 eieren
100gram magere roomkaas
1theelepel bakpoeder

Nutritional Information

51 kcal
5,3 gram eiwitten
0,65 gram koolhydraten
3 gram vet

Directions

1.

Verwarm je oven voor op 180°C.
Mark as complete
2.

Scheid het eiwit van het eigeel van de 3 eieren. Klop de eiwitten op en voeg er daarna de roomkaas aan toe.
Mark as complete
3.

Lepel het mengsel uit in vormpjes of je kan natuurlijk met de vrije hand iets op de bakplaat maken. Afhankelijk van hoe je jouw broodje eruit wilt laten zien.
Mark as complete
4.

Steek de broodjes 25 minuten in de oven, en klaar is kees. Laat deze een paar uur afkoelen voor gebruik.
Mark as complete
5.

Bewaren

Normaal zou je deze broodjes 3 à 4 dagen moeten kunnen bewaren in de koelkast. Mijn persoonlijke ervaring is echter dat ze na 2 dagen niet meer even lekker zijn.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.