Pink lady appletini

Pink lady appletini

Het is weekend! Of toch bijna. Dat betekent dan ook één iets: relaxen en aperitieven 😊. Ok, ik ga niet liegen, kerst komt eraan en ik begin meer en meer in kerststemming te komen. Elk jaar organiseert er iemand van “de zussen” kerst. Dit jaar ben ik het. En eerlijk gezegd, ik kijk er wel naar uit. Want dat betekent dat ik lekkere dingen kan klaarmaken. Zonder mij zorgen te moeten maken over welke ingrediënten in wat zitten etc … eigenlijk, zonder de grinch te moeten uithangen heel de avond. Ik drink niet zoveel aperitiefjes (aangezien we niet mogen en zo). Ik kan er ook minder tegen dan vroeger, tot het punt dat ik soms misselijk kom van bepaalde drankjes. Maar nu voor kerst, ben ik volop in actie geschoten om een leuk aanbod aperitiefjes te vinden. En vandaag presenteer ik jullie… tumturretum: de pink lady appletini.


De pink lady appletini is een lekker en vrolijk aperitiefje. Ideaal dus om op te dienen met kerst… of om dit weekend van te genieten. Ik zal er alvast eentje drinken terwijl ik mijn verrukkelijke koolhydraatarme aubergine lasagne maak (recept komt later online).

Laat het je smaken!

Ingrediënten pink lady appletini

  • 100 ml appelsap
  • 1 shot wodka (optioneel)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 à 3 druppeltjes grenadine

Pink lady appletini maken

Neem een shaker en doe er ijsblokjes in. Giet er de appelsap in, de wodka (als je dat wenst te gebruiken), limoensap en grenadine in. Sluit de shaker af en schud heel goed voor 2 minuutjes. Giet het mengsel uit in een glas en garneer deze met een schijfje appel als je dat wenst. Laat het je smaken!

Een glas pink lady appletini bevat:

Veel te veel calorieën, sowieso. Reken op een 100 kcal per glas. Drink je het zonder de wodka, reken dan op een 60 kcal. Maar ja… soms moet je jezelf toch een beetje verwennen, neen?

Dit aperitiefje is geschikt in de vaste fase.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *