Gastric Bypass recepten

spaanse omelet

Spaanse omelet voor de lunch

Deze Spaanse omelet is ongelooflijk veelzijdig. Serveer deze Spaanse omelet warm voor een warme brunch in het weekend, met een slaatje voor een lichte midweekse entertainende lunch (misschien in de tuin), of neem het mee in jouw lunchbox voor op het werk. Een andere leuke optie is om deze in leuke driehoekjes te snijden zodat ze de perfecte tapas vormen.

Ingrediënten Spaanse omelet

2 porties

  • 100 gram aardappelen
  • cooking spray
  • 1 kleine ui, in kleine stukjes gesneden
  • 1 courgette, in kleine stukjes gesneden
  • 2 tomaten, zonder vel in stukjes gesneden
  • 4 medium eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Bereiding

  • Breng een pan licht gezouten water tot koken. Plaats er de aardappelen in. Laat de aardappelen 15 minuten sudderen of tot de aardappelen zacht zijn. Doe de aardappelen in een vergiet en laat ze afkoelen. Snij ze daarna in stukjes.
  • Neem een koekenpan en spuit er de cooking spray op. Voeg de uien er aan toe en laat deze 2 minuten sudderen.
  • Daarna de courgette toevoegen en laat ze verder bakken, 6 minuten lang.
  • Voeg vervolgens de tomaat toe en kook nog 2 minuten verder. Daarna volgen de aardappelen.
  • Ondertussen kan je de eieren opkloppen met de melk, Parmezaanse kaas, zout en peper. Steek de grill ondertussen ook aan.
  • Giet het eiermengsel bij de groenten en laat 4 minuten koken, of tot de eieren een beetje vast beginnen te worden.
  • Neem de pan van het vuur en plaats deze onder het grill en cook nog 3 minuten verder tot de omelet mooi goudkleurig is geworden.
  • Dien warm op of laat de omelet afkoelen. Snij vervolgens in partjes en dien de omelet op.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 210 kcal
  • Proteïnen: 14,4 gram
  • Koolhydraten: 19 gram
  • Vet: 8,9 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.