Koolhydraatarme bosbessenmuffins van havermout

Koolhydraatarme bosbessenmuffins van havermout

Ik ben een zoetekauw. Wie mijn blog wat volgt zal dat ondertussen ook wel al gemerkt hebben. Het is weliswaar wel niet altijd simpel om gezonde dingen te vinden. Veelal moet ik ze zelf maken. En dat lukt mij aardig, denk ik. Laten we het zo stellen, de ene keer lukt dat beter dan de andere. Maar deze koolhydraatarme bosbessenmuffins van havermout zijn, al zeg ik het zelf, best wel goed gelukt.

Ik eet deze bosbessenmuffins als ontbijt met een potje magere griekse yoghurt. Zo krijg ik voldoende proteïnen binnen. Maar ik durf ze ook wel eens als tussendoortje eten. Ik heb een bakvorm gekocht bij Eurotuin (dat je hier kunt terugvinden, € 15,50 het is een batje) die eigenlijk voor mij de perfecte porties zijn. Of het nu als ontbijt is, of als tussendoortje. Met de hoeveelheden hieronder kan je heel juist de 11 vakjes vullen. Smakelijk.

Ingrediënten koolhydraatarme bosbessenmuffins van havermout (11 mini vormpjes):

 • 150 gr bosbessen
 • 100 gram havermout
 • 1 ei
 • 70 ml magere melk
 • Mespuntje zout
 • 10 gram walnoten, fijn gehakt (optioneel, is voor de afwerking)

Koolhydraatarme bosbessenmuffins van havermout maken:

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe 100 gram van de bosbessen in een kom, samen met 50 gram havermout, het ei, melk en zout. Pureer het geheel met een staafmixer. Vermeng de rest van de bosbessen en havermout met het beslag. De bakvorm die ik gebruik is van siliconen en hoef ik helemaal niet in te vetten. Maar als je een andere bakvorm gebruikt kan het wel aangeraden zijn om dit te doen. Vul de vormpjes met het beslag en strooi er de fijn gehakte walnoten bovenop. Dit is vooral decoratief. Lust je geen walnoten kan je dat ook vervangen door andere noten, of zonder noten… De bosbessenmuffins smaken even goed.

Bak de muffins 35 à 40 min in de oven. Haal ze daarna uit en laat afkoelen voor je ze uithaalt.

Variatie:

Je kan er ook voor kiezen om het geheel van de bosbessen en havermout te pureren. Ik doe dit liever niet. Ik hou er wel van om wat stukjes in mijn muffins te hebben. Mijn vriend daarentegen niet. Wat ik vaak doe is dan de ene helft volledig pureren en de andere helft niet. Iedereen gelukkig 😊. De bosbessenmuffins zullen dan wel heel paars van kleur zijn. De smaak daarentegen blijft heerlijk.

Smakelijk!

1 portie koolhydraatarme bosbessenmuffins van havermout bevat:

 • Kcal: 62
 • Proteïnen: 3 gr
 • Vezels: 1,9 gr
 • Koolhydraten: 8 gr
 • Vet: 1,2 gr
 • Suiker: 2,4 gr

Deze muffins zijn geschikt voor de vaste fase na een maagverkleining.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *