Proteïne brownies voor de lekkerbekken

30 minuten

medium

9 porties

Af en toe laten we ons verleiden tot het eten van één van deze heerlijke proteïne brownies. Niet enkel omdat ze heerlijk zijn, maar ook omdat ze zo snel klaar zijn als een pudding. In tegenstelling tot die laatste passen de brownies wel gemakkelijk in jouw lunchdoos.

Onderstaand recept is één van onze lieveling. Niet enkel omdat ze lekker zijn, maar door de extra proteïnen die erin zitten helpen ze ook om sneller aan onze dagelijkse hoeveelheid te komen.

Wat de proteïnepoeder betreft dat je gebruikt, iedereen heeft zijn favoriet. Ik wissel regelmatig af omdat ik vind dat je snel de smaak van een bepaalde poeder beu wordt.



No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
185gram Griekste yoghurt
3eetlepels magere melk
25gram ongezoete cacao poeder
20gram chocolade proteïnepoeder
40gram havermout
6eetlepels zoetstof (korreltjes)
3eetlepels ongezoete, fijngemixte appelmoes
1 ei, opgeklopt
1theelepel bakpoeder
snuifje zout

Nutritional Information

58 kcal
5,5 gram eiwitten
7,2 gram koolhydraten
1,7 gram vet

Directions

1.

Oven voorverwarmen

Zet de oven op 200°C en laat deze voorverwarmen. Je kan verschillende bakvormen gebruiken hiervoor. In dit voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van een grote vierkante vorm. Deze hebben we me bakpapier afgedekt (zo hoef je geen boter of olie te smeren op de vorm). Je kan natuurlijk ook cupcakevormpjes gebruiken of andere vormen om dit te maken.
Mark as complete
2.

Recept proteïne brownies

Mix de yoghurt met de melk. Voeg daarna de cacao, proteïne poeder, havermout, zoetstof, appelmoes, ei, bakpoeder en zout toe. Klop het geheel op tot het een mooie egale substantie is.
Mark as complete
3.

Giet je beslag over in de bakvorm. Bak het geheel 15 minuten in de oven. Gebruik je cupcakevormen dan zal het wat meer zijn. Het is belangrijk dat je ziet of het beslag gerezen is, maar nog steeds smeuïg is vanbinnen. Haal de brownie(s) uit de oven en laat ze afkoelen. Deze hoeveelheid zou voldoende moeten zijn om de brownie in 9 delen te snijden.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.