Rum Cola light

© Photo by NatalyaStepowaya from iStock photo

Dit lijkt een beetje een no-brainer. Maar toch. In plaats van rum cola te drinken met gewone cola, vervang deze door cola light. Dit maakt meteen een heel verschil om het aantal calorieën en suikers te verminderen. Rum (1,5 ml) bevat geen koolhydraten, geen vet en ongeveer 97 calorieën, waardoor het een goede optie is voor wie wilt letten op zijn/haar gewicht.

Het is de eenvoudigste cocktail met twee ingrediënten: en deze staan in de naam van het drankje. Maar, door de juiste ingrediënten te gebruiken kan je deze klassieker naar een nieuwe hoogte tillen. Rum cola (light) is een absolute favoriet in bars maar ook om zelf thuis klaar te maken. Je kan het ook op verschillende manieren presenteren waardoor je de smaak ook kan aanpassen. Verhoudingen in dit drankje zijn van belang, net zoals het type rum dat je gebruikt.

Maar er is meer aan de hand dan je op het eerste gezicht zou denken. Dit eenvoudige drankje is een favoriet van veel barprofessionals en gelegenheidsdrinkers en kan op verschillende manieren aan je persoonlijke smaak worden aangepast. Verhoudingen zijn belangrijk, net als het type rum dat wordt gebruikt.

Er is echt geen verkeerd type rum om te gebruiken in een rum cola (light). Witte of lichte rum, donkere rum en zelfs gekruide rum werken allemaal even goed; het ligt aan je persoonlijke voorkeur voor welke stijl je gaat. Je kunt zelfs een combinatie van verschillende soorten rum proberen: als je voor de helft een lichte rum gebruikt in combinatie met een donkere rum krijg je een lichte, heldere heldere drank met vanille- en karameltoetsen op de afdronk. Opties zat dus.

Variaties rum cola light

Het lijkt een no-brainer om Coca Cola te gebruiken voor een rum cola. Maar een heerlijke combinatie is ook een fever tree distillers cola. Zeker het proberen waard. Daarnaast kan je ook vers geperst limoensap toevoegen of een paar schijfjes om het een bijzondere twist te geven. Kortom, dit simpel drankje kan complexer gemaakt worden afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
60 ml rum
160ml cola light je kan meer of minder cola light toevoegen ifv wat je zelf het liefst heb
1schijfje limoen

Nutritional Information

128 kcal
0 gram eiwitten
0 gram koolhydraten
0 gram vet

Directions

1.

Doe alle ingrediënten in een longdrinks gevuld met ijs en roer zachtjes en kort om te combineren. Voeg limoen toe voor extra smaak en/of te decoreren.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.