Leven na gastric bypass

Een gastric bypass is een ingrijpende verandering in je leven. Het herstelproces begint direct na de operatie en vanaf dat moment hoor je gewicht te verliezen. De weken na je ingreep moet je een streng dieet volgen, die begint met een vloeibare fase en die langzaam overgaat naar vast voedsel. 

Hoewel een gastric bypass of andere type maagverkleining een aanzienlijke verbetering zal betekenen voor je levenskwaliteit, zal deze ook een aantal uitdagingen met zich meebrengen. Op deze pagina willen we je graag tonen dat je niet alleen bent en dat er een oplossing bestaat voor heel wat van je uitdagingen. 

Het leven na een gastric bypass vereist een voortdurende inzet voor een gezondere levensstijl, maar het is ook een begin naar een verbeterde gezondheid en welzijn.

Recepten voor de vaste fase na een maagverkleining

Alcohol na een gastric bypass

Na een gastric bypass verandert de manier waarop het lichaam alcohol verwerkt aanzienlijk. De kleinere maag en veranderde darmstructuur zorgen ervoor dat alcohol sneller in de bloedbaan terechtkomt, wat leidt tot een snellere en intensere intoxicatie. Dit verhoogt het risico op alcoholvergiftiging en maakt het moeilijker om de consumptie te reguleren. Alcohol na een gastric bypass wordt sterk afgeraden. Lees er hier alles over.

 

Check out my newest
vegan recipes books

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore