Gastric Bypass recepten

12 tips om Kerstmis te overleven en andere feestdagen na een maagverkleining

Tip 1

Plan op voorhand. Neem december erbij op een kalender en markeer erop welke dagen je ergens naartoe moet, en vooral waar er eten gemoeid zal zijn. Dit kan gaan van etentjes op het werk tot iets gaan drinken bij de buren, en uiteraard het feestelijke maaltijd op 24 en/of 25 december. Deze strategie helpt je om de maand als één geheel te zien. Wanneer je op voorhand weet dat je misschien een beetje zal overdrijven op een dag, kan je jezelf concentreren op het maken van gezondere keuzes op de dagen ertussen.

Tip 2

Ga je naar een etentje met een buffet? Zorg ervoor dat je het buffet eerst gaat verkennen zonder bord bij de hand. Zo kan je alle opties beter bekijken zonder de neiging te hebben om deze al op jouw bord te leggen. Probeer uit te dokteren wat je echt wilt eten en laat de zaken die er wat minder uitzien voor wat ze zijn. Vraag aan mensen rondom je of ze iets gegeten hebben dat echt de moeite waard is. Dit zal er allemaal voor zorgen dat je jouw bord niet zal volproppen met zaken wat de moeite misschien niet waard zijn.

Tip 3

Onthoud goed dat het doel van de kerstperiode is om dankbaar te zijn voor de tijd die je kan doorbrengen met familie en vrienden. Zorg ervoor dat je de aandacht wegneemt van voedsel. Probeer eens een niet-voedsel gerelateerd feestje te plannen met familie en vrienden.

Tip 4

Heb je binnenkort een eindejaarsdiner in een restaurant? Informeer je op voorhand. Kijk op het online menu welke opties ze allemaal hebben. Je zult meer op jouw gemak zijn als je toekomt en al weet wat je gaat bestellen.

Tip 5

Probeer het rustig aan te doen met aperitiefhapjes. Proef ervan als je het echt niet kan laten, maar neem wat tijd tussenin. Om jezelf wat af te leiden, probeer wat water te drinken. Of om jezelf wat bezig te houden, speel met jouw servet of met een tandenstoker. Probeer niet rechtstreeks naar de hapjes te kijken, tracht ze uit jouw zicht te houden.

Tip 6

Kies voedsel uit dat echt typisch is voor deze periode van het jaar. Focus je op het eten voor de feestdagen en laat al het andere “slechte” wegvallen. Zoals aardappelen, rijst en brood.

Tip 7

Probeer het eten op je bord te beperken tot de binnenste ring van jouw bord.

Tip 8

Wees niet bang om te vragen. Wanneer je op voorhand aan de gastvrouw of -heer vraagt wat hij/zij van plan is om op te dienen dan kan jij jouw maaltijd beter plannen. Ben je het vergeten vragen op voorhand? Vraag het dan bij het toekomen. Gebruik als excuus om te vragen of iemand hulp nodig heeft. Zo krijg je al een beter zicht op wat opgediend zal worden.

Tip 9

Als je zelf de gastvrouw- of heer bent, zorg ervoor dat je niet met een hele hoop restjes blijft. Zorg dat heel wat mensen er meenemen naar huis en in het ergste geval, tracht je niet slecht te voelen over het weggooien van eten. Nog beter is om het aan daklozen te geven…

Tip 10

Probeer jezelf heel bewust te zijn over hoeveel alcohol je binnenkrijgt. Of probeer bob te zijn wanneer je ergens naartoe gaat. Wil je toch iets in de feestsfeer komen, probeer water te drinken uit een champagneglas… alles voelt feestelijker aan wanneer het uit een champagneglas komt. Doe er een druppeltje siroop in, zodat jouw water een feestelijke kleur krijgt. Je vrienden en familie gaan denken dat je rosé drinkt en zullen je er dan ook niet op aanspreken.

Tip 11

Vul je bord maar één keer. En als je toch nog zoveel honger hebt, vul de tweede keer je bord met enkel groenten.

Tip 12

Hongerig naar een kerstfeestje gaan is nooit een goed plan. Wanneer je uitgehongerd bent, dan heb je jezelf minder onder controle wat eten betreft en zou je kunnen teveel op je bord nemen (letterlijk dan). Eet zoals je normaal zou eten de dag van het feestje en eet iets gezonds 1 à 2 u voor het feestje.

Zo, met deze tips zou je de eindejaarsfeesten moeten overleven!

Gelukkig kerstfeest van het gastric bypass recepten team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.