Gastric Bypass recepten

must haves in de voorraadkast na een maagverkleining

Must haves in de voorraadkast na een maagverkleining

© Must haves in de voorraadkast foto by Max Vakhtbovycn from Pexels

Na je pre dieet voor je gastric bypass, de vloeibare en halfvaste fase ben je klaar voor je nieuw leven. En we weten dat je klaar bent voor heel wat lekkers. Maar, wat je kan eten na je ingreep is (en zou het ook moeten zijn trouwens) anders dan wat je voor je WLS at. En er is niets gevaarlijker dan een lege voorraadkast of koelkast wanneer je op je gewicht probeert te letten. Wanneer je geen tussendoortjes bij de hand hebt, ga je snel geneigd zijn om om het even wat in je mond te steken wanneer je honger krijgt en of gehaast bent. Doorgaans zijn deze opties dan ook niet de gezonde. Ervoor zorgen dat er dus altijd wel wat te snacken valt in je voorraadkast of koelkast is de beste manier om op schema te blijven na je ingreep. 

We hebben een lijstje gemaakt met must-haves waaruit je kunt kiezen voor na je ingreep. 

Vlees en vis

  • Kip
  • Kalkoen
  • Magere rundvlees
  • Varkensvlees
  • Verse en bevroren vis
  • Scampi’s
  • Tonijn (in water)

Eieren en zuivel

  • Eieren
  • Griekse yoghurt (met minder dan 14 gram suiker per portie)
  • Cottage cheese (laag in vetten of zonder vet als je dat vindt)
  • Magere kazen (mozzarella, cheddar, provolone en andere magere kazen)
  • Melk (magere) of sojamelk (ongezoete versies)

Fruit en groenten

Fruit en groenten zijn altijd winners. Maar let op. Wanneer je fruit in blikjes koopt, zorg ervoor dat erbij vermeld staat dat er geen suikers zijn toegevoegd. Diepvriesgroenten en -fruit (mijn favorieten) zijn ideaal omdat ze langer goed blijven. Maar ook hier is het belangrijk dat je bekijkt dat er geen suikers zijn toegevoegd (hoewel dit minder voorkomt). 

  • Paprika’s
  • Paddenstoelen
  • Pompoen
  • Courgette
  • (baby) Spinazie
  • Wortels
  • Komkommer
  •  Selderij
  • Kool
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Tomaten
  • Appels
  • Bananen (je kan die ook in stukjes snijden en invriezen)
  • Aardbeien (probeer zeker de diepvriesvarianten)
  • Kersen  

Kruiden en specerijen

  • Basilicum
  • Oregano
  • Italiaanse kruiden
  • Paprika
  • Chilipoeder
  • Kaneel
  • Zeezout
  • Peper

Sauzen & bouillons

  • Marinara Saus
  • Pestosaus
  • Salsa
  • Kippenbouillon (bij voorkeur natriumarm)
  • Groentenbouillon (bij voorkeur natriumarm)

Olies en boter

  • Amandel boter
  • Olijfolie
must haves in de koel- en voorraadkast na een maagverkleining

© Photo by Polina Tankilevitch from Pexels

Andere must haves

  • Proteïne bars
  • Proteïne poeder
  • Suikervrije puddings
  • Suikervrije karamelsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.