Banaan havermout chocolade muffin

Banaan havermout chocolade muffin

Eén van de grootste “clicks” die ik in mijn hoofd heb moeten maken na mijn gastric bypass, was dat gezond eten niet slecht hoefde te zijn. Easy to say. Maar zo voelde het aan. Ik heb altijd graag gegeten. En vaak was het: hoe vettiger, hoe prettiger. Met alle gevolgen van dien. Na mijn operatie moest ik beginnen opletten met wat ik at. In het begin was dat een echte lijdensweg. Ik had heel vaak het gevoel dat alles waar ik echt van kon genieten uit mijn leven weggerukt werd. Mijn enige lichtpunt was dat ik vermagerde. Maar beetje bij beetje kwam ik aanraking met leuke recepten. Via blogs of forums. Of soms via lotgenoten. Dan ben ik beginnen beseffen dat mijn ingreep niet betekende dat ik niet meer lekker mocht eten. Maar mijn ingreep was gewoon de aanleiding om anders te gaan eten.

Vroeger ging ik wel eens een goeie vettige chocolade muffin verorberen als tussendoortje. Maar nu opteer ik voor dit alternatief: banaan havermout chocolade muffin. Ik verorber die wel eens als ontbijt. Maar ook als tussendoortje is deze zeker geschikt.

Ingrediënten banaan havermout chocolade muffin (2 porties):

 • 50 gr havermout
 • 1 ei
 • 3 à 4 eetlepels magere melk
 • 1 banaan
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 scoop proteïnepoeder
 • Snufje zout

Banaan havermout chocolade muffin maken

Verarmd de oven voor op 170°C. Neem een kom en klop het ei erin los. Voeg er dan de melk aan toe en meng dit. Neem vervolgens de banaan, 25 gram havermout, proteïnepoeder, cacaopoeder en kaneel en voeg dit toe aan het mengsel. Gebruik een staafmixer om het geheel fijn te mixen. Neem daarna de overige 25 gram en meng dit door jouw deeg. Doe het beslag in de bakvormpjes en bak deze 20 à 25 min in de oven. Haal deze eruit en laat een beetje afkoelen. En klaar is kees. Dien deze banaan havermout chocolade muffin met een paar aardbeien en je hebt een perfect ontbijt om de dag mee te starten.

1 portie banaan havermout chocolade muffin bevat:

 • Kcal: 310
 • Proteïnen: 27
 • Koolhydraten: 28,6
 • Vet: 18,1

Dit recept is geschikt voor wie zich in de vaste fase na een maagverkleining bevindt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *