Salad jar: lunch na maagverkleining

15 min

medium

1 portie

© Salad jar photo by bonchan from iStock photo

Salad jars zijn een gigantische hype geweest een tijdje geleden. En hoewel dat de populariteit ervan ondertussen alweer wat gedaald is, blijf ik het wel een handige lunch vinden. Er zijn heel wat salad jars te vinden online wanneer je ze googled (of laat je eens gaan op Pinterest als je tijd hebt). Het heet salad jar, dus ergens wordt er verwacht dat je het in een potje doet, maar dat is natuurlijk geen must. Ik maak deze wanneer ik lang onderweg ben. Ik kan het eten in de auto als het moet, maar kan mijn potje ook gewoon uitschudden op een bord mocht ik toch ergens kunnen lunchen.

Onderstaand slaatje is een ideale starter wanneer je nog niet vertrouwd bent met het concept van salad jars. Wanneer je jezelf wat meer comfortabel voelt kan je creatiever worden en je ingrediënten mixen en matchen zoals je het zelf graag hebt. Dat houdt het ook spannend. Het is niet altijd evident om creatief te blijven met je recepten na een gastric bypass, dus soms is het goed om wat af te wisselen.

Het belangrijkste wat je moet onthouden bij een salad jar is dat je de ingrediënten juist ordent. Dat wil zeggen dat je de ingrediënten moet ordenen van het vochtigst naar het minst vochtige. Wanneer je een maagverkleining hebt gehad zegt men dat je moet focussen op twee porties proteïnen per portie groenten. Dus wanneer je een salad jar maakt, zorg ervoor dat je laag proteïnen groter is dan je laag sla. Zo ben je ook zeker dat je langer een gevuld gevoel zal ervaren.

Kan je een bord uithalen en de inhoud van je salad jar erop “dumpen” dan is dat ideaal. Zo kan je de ingrediënten beter mixen. Maar lukt dat niet, dan zal je slaatje zeker nog steeds even hard smaken.

Smakelijk!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 eetlepels balsamico vinaigrette
85 gram gekookte kipfilet (in blokjes gesneden)
40 gram gemengde sla
50 gram cherrytomaten
2 eetlepels fijn gesnipperde uien
1/2 rode paprika, gehakt

Nutritional Information

180 kcal
22 gram eiwitten
13 gram koolhydraten
5 gram vetten

Directions

1.

Begin door de balsamico vinaigrette in de jar te doen.
Mark as complete
2.

Plaats de rest van de ingrediënten, laag per laag in de jar. De sla zou als laatste in de pot moeten komen.
Mark as complete
3.

Wanneer je gaat eten, is het ideaal als je gewoon de pot kan opendoen en op een bord kan laten vallen zodat alle ingrediënten gelijkmatig over je bord komen. Lukt dat niet, dan kan je de sla ook perfect uit de jar eten. Alles kan :-)
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.