Gastric Bypass recepten

Ken je de 20:20:20 regel?

Eén van de beste regels om te onthouden na een maagverkleining is de 20:20:20 regel. Het is niets ingewikkelds om te onthouden. Simpel gesteld:

Stel jezelf als doel om 20 mondvol voedsel te eten per maaltijd (en niet meer), gedurende een periode van 20 minuten, waarbij je telkens 20 keer kauwt op wat in jouw mond zit. Probeer je bestek ook neer te leggen tussen elke mondvol. Klinkt eenvoudig. En dat is het ook. Bovendien zal het je helpen om sneller gewicht te verliezen na jouw maagverkleining. Ben je er klaar voor? Op naar jouw nieuw leven!

Andere interpretaties van deze regel zijn:

  • Neem een klein volume voedsel op jouw vork of theelepel
  • Kauw er goed op (20 keer) vooraleer je het doorslikt.
  • Leg je bestek neer voor je de volgende hap neemt.
  • Eet op deze wijze 20 minuten lang. Na 20 minuten, stop met eten en ga wandelen. Geef jezelf 5 à 10 minuten de tijd om na te denken als je nog steeds honger hebt. Zo niet: stop met eten. Verwijder alle voeding die overgebleven is of bewaar het voor een andere maaltijd. Eet enkel verder wanneer je overtuigd bent dat je lichamelijk honger hebt. Eet dan nog 3 à 4 mondvollen als dat nodig is, en overweeg dan weer als je echt nog honger hebt.

Met andere woorden:

  • Laat je maaltijd niet langer dan 20 minuten duren
  • Kauw goed door. Zorg ervoor dat elke hap dat je genomen hebt goed gekauwd is geweest tot het de consistentie van saus heeft gekregen.
  • Probeer te eten zonder onderbroken te worden. Sta ook niet te lang stil bij wat je aan het eten bent of de hoeveelheid. Zeker niet in het begin. Je zult voldoende gegeten hebben, geen zorgen.

Ken jij een aantal regels die helpen om gewicht te verliezen na een maagverkleining? Deel ze met ons in de commentaren hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.