Gastric Bypass recepten

eiwitshakes na een maagverkleining

Eiwitpoeder na een maagverkleining

Heb je een maagverkleining gehad? Dan wordt eiwitpoeder belangrijk voor je en jouw dieet. Hier leggen we uit waarom en hoe je het gebruikt. Vragen of tips? Laat het ons weten onder dit artikel.

Op zoek naar lekkere eiwitpoeders? Ontdek het aanbod van Bol.com hier.

Eens je een maagverkleining hebt ondergaan, zal proteïne poeder een belangrijk onderdeel vormen van je leven. Daarom leggen we je graag uit wat je allemaal moet weten over eiwitpoeder en maagverkleiningen. Nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ze te stellen onder dit artikel.

Wat is proteïnepoeder of eiwitpoeder?

Eiwitpoeder is niet alleen een veelzijdig hulpmiddel voor gewichtsverlies. Als voedingssupplement zal het je eiwitinname stimuleren als je niet genoeg kunt krijgen van normale voedingsmiddelen. Zo kan je whey proteïnen of eiwitrijke poeder toevoegen aan recepten en smoothies om de eiwitbehoefte te voldoen. Het opnemen van eiwitpoeder in je postoperatieve dieet zal je echter niet helpen om jouw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

Heb ik proteïnepoeder nodig in mijn post-op dieet?

Na een operatie is het zo’n worsteling om te eten dat we vaak proteïnepoeder moeten toevoegen aan alles wat we kunnen! Voeg eiwitpoeder toe in soepen en andere vloeistoffen om het herstel in het vroege postoperatief stadium te bevorderen. Voeg in de eerste fase na de maagverkleining proteïnepoeder toe aan gemengde maaltijden. De meeste mensen die een vorm van ingreep hebben gehad halen genoeg eiwit uit hun voeding. Maar eiwitpoeder kan een extra impuls geven op lange termijn om te vermageren. Als je een maagomleiding hebt ondergaan, wordt eiwitpoeder waarschijnlijk je nieuwe beste vriend …

Wanneer moet ik eiwitpoeder gebruiken? Is het veilig om elke dag te gebruiken?

Je kunt eiwitpoeder elke dag gebruiken als voedingssupplement. Voeg het toe aan soepen, drankjes en alles dat de smaak vermomt om je eiwitinname te verhogen tot het aanbevolen minimum van 60 gram per dag.

Bariatrische patiënten moeten voorzichtig zijn en niet te snel eiwitshakes en smoothies drinken. Als het gaat om eiwitdranken is het gemakkelijk om het maagzakje te vol te proppen. Om te voorkomen dat je te snel vol zit, moet je de eerste weken na je dieet de aanbevolen 125 ml volgen. Daarna, na doktersadvies, kan je de inname verhogen tot 250 ml. Probeer te vermijden dat je je eiwitpoeder altijd met melk mengt en tracht water te gebruiken.

Hoeveel proteïnepoeder moet ik dagelijks innemen?

De juiste manier om proteïnepoeder te gebruiken is als voedingsstoffen booster. Je dagelijkse minimum van 60 gram eiwit zou uit je voeding moeten komen. Eiwitpoeder zou als aanvulling moeten dienen. De hoeveelheid eiwit die je dagelijks nodig hebt, neemt toe naarmate je de hele dag door actief bent. Als je bijvoorbeeld elke avond naar de sportschool gaat, dan heb je dagelijks minimaal 80 tot 100 gram eiwit nodig. Hoe actiever je bent, hoe meer kans dat je profiteert van eiwitsupplementen in je dieet. Als je niet zeker weet hoeveel eiwit je moet eten, neem dan contact op met je dokter.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van eiwitpoeder en eiwitrijke dranken?

Met zo veel merken van eiwitpoeder in de schappen, kan het vinden van een merk dat je ligt een kostelijk proces worden. De meeste eiwitpoeders komen meestal in verpakkingen van 1 kg. Sommige merken kunnen jouw voedsel onaangenaam laten smaken wanneer je deze toevoegt aan soep of recepten. Probeer eiwitpoeder te vinden zonder smaak, zodat je maaltijd niet bedorven wordt. Een eiwitpoeder van goede kwaliteit heeft een hele fijne consistentie en verdwijnt wanneer deze aan gerechten wordt toegevoegd.

Vermijd bruisende eiwithoudende dranken met een hoog suikergehalte. Houd er rekening mee dat sommige chocolademilkshakes met verrijkte proteïnen het dumping-syndroom kunnen veroorzaken als ze een hoog suikergehalte bevatten. Houd bij het maken van smoothies een uitgebalanceerde verhouding van 60:40 voor groenten en fruit. Bessen zijn een zeer goede aanvulling op smoothies en shakes. Fruit met een hoge fructosegehalte vormen een probleem voor gewichtsverlies. Om het dumpingssyndroom te voorkomen, maak nooit smoothies met enkel fruit.  

Het kan zijn dat je na de operatie vlees en zuivelproducten niet makkelijk verteert. Of dat je veganist bent. Dan bestaan er goede veganistische alternatieven die makkelijk verteerbaar zijn. Vegan eiwitpoeders zijn gemaakt van soja-, rijst-, hennep- en erwten eiwit. Probeer in plaats van eiwitmilkshakes, eiwitwater uit, dat ongeveer 30 gram eiwit per 500 ml portie bevat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.