Ricotta eiwit pannenkoeken

10 min

easy

1 portie

© Ricotta eiwit pannenkoeken foto by Polina Tankilevitch from Pexels

De gepureerde fase of tweede fase na een maagverkleining is een overgangsfase tussen je vloeibare fase en je vast (permanent) dieet. En natuurlijk is het zo dat elke patiënt en arts dat op zijn eigen manier invult. Dat betekent dat de gepureerde fase bij elk patiënt wat anders kan zijn. Het is belangrijk om daarom altijd af te stemmen met jouw arts of diëtiste wat mag en niet mag.

Deze ricotta eiwit pannenkoeken zijn na een vloeibare fase vaak een goeie overgang naar de gepureerde fase. De textuur is wat zachter dan die van gewone pannenkoeken en zijn daarom ook een geweldige optie wanneer je weer kleine dingen leert eten. In deze fase eet je traag en dien je te stoppen met eten zodra je het gevoel hebt dat je voldaan bent. De pannenkoeken zelf geven je opnieuw een gevoel van textuur en smaak na de vloeibare fase.

Dit recept is simpel om te maken, wat ook meteen betekent dat je niet veel tijd en energie moet steken in iets wat je misschien maar voor de helft zal kunnen eten.

Na verloop van tijd zal je er natuurlijk meer en meer van kunnen eten, maar het is een goeie starter van de gepureerde fase na een maagverkleining.

Onderstaande ingrediënten zijn geschikt voor 1 portie en zal ongeveer voldoende zijn om 3 kleine pannenkoeken te maken.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 eetlepels ricotta (laag vetgehalte)
1 eetlepel vanille whey proteïnepoeder
1 eiwit
1/4theelepel vanille extract
1/8theelepel bakpoeder

Nutritional Information

88 kcal
18 gram eiwitten
1 gram koolhydraten
1 gram vet

Directions

1.

Verwarm een pan op middellaag vuur. Pannenkoeken zijn snel gaar, dus voorkom oververhitting van de pan.
Mark as complete
2.

Combineer alle ingrediënten in een mengkom en klop deze los.
Mark as complete
3.

Maak één kleine pannenkoek per keer voor de beste controle. Wanneer de pannenkoek begint te stollen, neem een spatel en keer de pannenkoek om. Laat deze nog eventjes bakken. Controleer na een 1 minuut of de pannenkoek wat bruin begint te worden. Als dat zo is, haal deze van het vuur en warm de volgende op.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.