Zelfgemaakt aardbeienijs: een gezonde en natuurlijke traktatie

© Photo by Micheile OlivieStrauss from Pexels

Waarom zou je ijs kopen in de winkel wanneer je er zelf, redelijk gemakkelijk, kan maken. Bovendien ben je zeker van de ingrediënten die erin zitten wanneer je het zelf maakt. Geen verborgen suikers of additieven. Alleen maar pure en natuurlijke ingrediënten. En het zijn er niet veel. Om dit zelfgemaakte aardbeienijs te maken heb je maar 3 ingrediënten nodig. Ideaal toch!

De voordelen van zelfgemaakte aardbeienijs

Zelfgemaakte aardbeienijs heeft een aantal voordelen ten opzichte van de commerciële varianten. Eerst en vooral: je hebt volledige controle over de ingrediënten. Dus geen onnodige additieven of bewaarmiddelen. Ten tweede: zelf aardbeienijs maken thuis kan een leuke activiteit zijn. En ten laatste, de versheid van zelfgemaakte aardbeienijs is niet te verslaan. Je kan de basisingrediënten ook echt beter proeven.

Wil je graag wat meer proteïnen in je dieet? Aarzel dan zeker niet om een schep of 2 proteïnepoeder toe te voegen aan het mengsel.

De voedingswaarden die hieronder getoond worden zijn voor 1 bol ijs.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
400 gram verse aardbeien
230 gram slagroom (tussen de 36% en 40% vet)
1 blikje (397 ml) gecondenseerde melk

Nutritional Information

70 kcal
2 gram eiwitten
3 gram koolhydraten
5 gram vet

Directions

1.

Was en en verwijder de kronen van de verse aardbeien. Mix ze tot een gladde puree, die de smaakbasis van je ijs zal worden.
Mark as complete
2.

Vermeng alle ingrediënten. Meng in een grote de slagroom en het blikje gecondenseerde melk. Klop deze samen tot ze goed gemengd zijn. Voeg de aardbeienpuree toe aan dit mengsel en vouw voorzichtig om te combineren, zodat de aardbeien gelijkmatig verdeeld zijn.
Mark as complete
3.

Vries in. Giet het mengsel in een vriesbestendige container. Bedek het oppervlak met plasticfolie om de vorming van ijskristallen te voorkomen. Vries minstens zes uur in, of tot het stevig is.
Wil je een meer uitgesproken smaak van de aardbeien? Dan kan je de hoeveelheid verse aardbeien verhogen.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.