Vodka soda

© Photo by bhofack2: from Pexels

Voor wie af en toe van een gemakkelijke en caloriearme aperitief geniet, is deze vodka soda de ideale drank. Vodka bevat namelijk geen koolhydraten. Met 73 kcal per 30 ml, bevat vodka ook weinig kcal. Dit alomtegenwoordige drankje voedt al tientallen jaren dansfeesten en is een heerlijke dorstlesser. Deze eenvoudige combinatie is licht en vormt de perfecte keuze voor iedereen die in “de mood” wilt komen zonder toegevoegde suikers of intense smaken die in veel andere cocktails wel aanwezig zijn.

Aangezien dit drankje redelijk eenvoudig is, is het belangrijk om vodka van goeie kwaliteit aan te schaffen. Bij complexere cocktails kunnen sommige smaken gemaskeerd worden door andere ingrediënten, hier is dat niet het geval. Niet alle vodka smaakt hetzelfde. Deze kunnen verschillen door de gebruikte grondstoffen, afkomt en distillatiemethode. Dus wanneer je een fles kiest, zorg ervoor dat je voor vodka kiest waarvan je ook puur zou nippen.

Traditioneel wordt een vodka soda gedronken met niet gearomatiseerde waters. Maar niets weerhoudt je ervan om eens te experimenteren met verschillende gearomatiseerde waters. Limoen lijkt ons de meest vanzelfsprekende keuze, maar probeer zeker ook eens limoen of grapefruit. Waarom je moet kiezen voor bruiswater en niet voor tonic? Het antwoord is simpel: suikers en calorieën. Gearomatiseerd water bevat nog steeds aanzienlijk minder calorieën en suikers dan tonic. Dus zoek een bruiswater die je lekker vindt en voeg het toe om een heerlijke vodka soda te maken.

De nutriënten die hieronder vermeld worden zijn voor een vodka soda met gewoon bruiswater (niet gearomatiseerd).

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
60 ml vodka
100ml spuitwater
1 theelepel citroensap (optioneel)
Garnering
1 schijfje citroen

Nutritional Information

130 kcal
0 gram eiwitten
0 gram koolhydraten
0 gram vet

Directions

1.

Vul een glas met ijs en giet er de vodka bij.
Mark as complete
2.

Voeg er het spuitwater aan toe
Mark as complete
3.

Optioneel

Voeg het citroensap aan het mengsel of neem een partje citroen en knijp die uit.
Mark as complete
4.

Garnering

Doe een partje citroen in je glas of op de boord van je glas om je drankje te presenteren.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.