Gastric Bypass recepten

Vegetarische voeding met hoge proteïnegehalte

Na een rondvraag via Facebook kwam het naar voor dat een aantal mensen graag meer informatie zouden willen hebben omtrent vegetarische voeding na een maagverkleining. Ik had er tot voor kort nooit aan gedacht. Maar het leek mij wel interessant om mij erin te verdiepen. Want ik grijp inderdaad meteen naar een stuk vlees of vis zodra ik niet aan mijn proteïnen kom. En het begon te dagen dat er misschien ook wel andere opties zijn. Vandaar dit artikel, over vegetarische voeding met hoge proteïnegehalte. Ken je er ook die ik hier niet vernoem? Laat het gerust weten in de comments.

Dierlijke eiwitbronnen hebben een complete set van essentiële aminozuren die we nodig hebben om eiwitten te produceren. Ons lichaam alleen kan niet alle aminozuren produceren die we nodig hebben. Het feit dat dieren de belangrijkste bron van eiwitten zijn, lijkt misschien een probleem voor vegetariërs, maar de waarheid is dat er veel eiwitrijk vegetarisch voedsel beschikbaar is.

Vegetarische hoge eiwitvoedsellijst

EIEREN EN ZUIVELPRODUCTEN

Of je eieren gaat eten of zuivel, hangt grotendeels af van het type vegetarisch dieet dat je volgt. Semi-vegetarische en “pescotarische diëten” zorgen voor de consumptie van eieren, evenals sommige types vlees of vis. Pure vegetariërs eten geen vlees, gevogelte of vis.

Eieren zijn een goede bron van eiwitten. Het gemiddelde ei heeft 6 gram eiwit en 5 gram onverzadigd vet. Biologische eieren zijn de beste keuze. Ik ben zelf een grote voorstander van biovoeding. Mijn arts heeft mij ooit gezegd dat je minder moet eten van biovoeding om dezelfde hoeveelheid vitaminen binnen te krijgen. Sindsdien zweer ik enkel bij bio.

Als je van yoghurt houdt, dan is Griekse yoghurt een goede keuze. Het is suikerarm en heeft meer goede vetten dan de meeste conventionele yoghurts.

De melkbijproduct whey heeft ook voldoende eiwitten. Elke schep bevat ongeveer 25 gram. Niet-gearomatiseerde whey bevat geen additieven en het toevoegen van cacaopoeder geeft het een geweldige smaak.

SOJAPRODUCTEN

Hoewel ik nooit (of bijna nooit) soja zal eten, zijn gefermenteerde soorten soja zoals tempeh een veiligere gok dan de verwerkte soorten. Tempeh is ook rijk aan eiwitten met 30 gram per kopje.

Tempeh wordt gemaakt van gekookte en gefermenteerde sojabonen en tot een pasteitje gevormd. Het is vergelijkbaar met een veggie burger en kan op verschillende manieren worden bereid.

Een half kopje van de tofu van het sojaproduct bevat ongeveer 10 gram eiwit. Tofu is veelzijdig en kan worden toegevoegd aan wokgerechten, pastasauzen, soepen en salades.

NOTEN, ZADEN EN NOTENBOTER

Pecannoten, cashewnoten, amandelen en walnoten zijn eiwitrijk vegetarisch voedsel, evenals sesamzaad en zonnebloempitten. Deze zijn beter geschikt als snack vanwege hun hoge vet- en caloriegehalte.

30 gram cashewnoten heeft ongeveer 4,4 gram eiwit, 30 gram sesamzaden 6,5 gram eiwit, 60 gram walnoten bevatten 5 gram eiwit en 2 eetlepels amandelen bevatten 4 gram eiwit. Notenboters zijn ook goede eiwitbronnen, maar wees alert op additieven en suiker bij het lezen van het etiket.

Heb je ook nog tips voor de vegetariërs onder ons? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Gastric Bypass Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.