Gastric Bypass recepten

chaffles na gastric bypass

Chaffles: do’s en dont’s na een maagverkleining

© Chaffles na gastric bypass foto by yulka3ice from IStockPhoto

Gek genoeg heb ik deze trend wat gemist denk ik, maar chaffles zijn dus wel een geweldige uitvinding voor mensen die een maagverkleining hebben gehad. Tot een paar weken geleden had ik hier nog nooit van gehoord, maar plots werd mijn feed op Instagram daardoor overspoeld. Ik vond het wel interessant dus ik dacht: ik verdiep mij er eens in. Als dat niet toppunt van toewijding is, dan weet ik het ook niet.

Wat is een Chaffle? 

Een chaffle is een wafel die heel weinig koolhydraten bevat en waarvan het belangrijkste ingrediënt, kaas is. Toen ik deze trend aan het onderzoeken was en ik besefte dat het belangrijkste ingrediënt kaas was, was ik toch wat bezorgd. Kaas staat nu niet bekend voor zijn laag vetgehalte en dat was wel een bezorgdheid. Als je gaat Googlen of op Instagram gaat zoeken, zal je zien dat in sommige recepten behoorlijk vette kazen gebruikt worden. Het recept voor een succesvolle chaffle die past binnen je bariatrisch dieet is dan ook om kazen te zoeken die niet teveel vetten bevatten. Light kazen zijn ook een optie, maar lees gewoon goed het etiket. 

Wanneer je eieren, eiwitten, kazen die laag in vet zijn en potentieel andere eiwitbronnen gebruikt kunnen chaffles een zeer maagverkleining-vriendelijke optie zijn om wafels te eten of creatief te wezen. 

Hoe maak je Chaffles?

Er zijn heel wat alternatieven voor chaffles, en wees gerust die gaan we hier ook wel posten. Maar het is wel belangrijk om het basisrecept te kennen. Probeer daarna wat te experimenteren en zien wat je zelf lekker vindt. Het basisrecept voor chaffles bevat maar 2 ingrediënten: 1 ei en 30gram geraspte mozzarella (0% als je dat kan vinden). Andere kazen lukken ook prima voor chaffles. Ik vind mozzarella gewoon een goede optie omdat het geen te uitgesproken smaak heeft. Waardoor je de chaffle voor heel wat verschillende doeleinden kan gebruiken. 

Doe de eieren in een mengkom en klop deze los. Voeg daarna de kaas toe en meng beide ingrediënten goed door elkaar heen. Doe deze daarna in een wafelijzer en laat 2 à 3 minuten bakken. 

Blijf zeker terugkomen naar deze pagina. Als we alternatieven maken, gaan we zeker niet aarzelen om ze hieronder te plaatsen. 

Enjoy! 

chaffles basisrecept

© Chaffles na gastric bypass foto by yulka3ice from IStockPhoto

chaffles na gastric bypass

Chaffle basisrecept

Klik hier door als je het basisrecept van chaffles wilt leren kennen. Simpel en snel klaar. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.