Gastric Bypass recepten

sla wrap

Sla wrap: de perfecte vervanger voor tortilla’s

© Sla wrap: de perfecte vervanger voor tortilla’s foto by fortyforks from iStockPhoto

Ik vind sla snel saai… Het is een hoopje groene kost met weinig smaak. En als het wel smaak heeft, is het omdat er van alles en nog wat aan toegevoegd is geweest. Maar wanneer de diëtiste of iemand anders mij zegt dat ik maar een sla’tje moet eten, dan voel ik mij gewoon een konijn. Maar door te experimenteren ben ik snel tot de vaststelling gekomen dat je eigenlijk wel nog leuke dingen kan doen met sla. Sla wraps bijvoorbeeld. 

Hoewel je sla doorgaans gebruikt om echt volwaarde salades mee te maken, kan een blad sla een perfect omhulsel vormen voor heerlijke ingrediënten. Als je goed nadenkt, het is niet de tortilla die smaak brengt aan een wrap. Het is ook niet het broodje dat de hamburger zoveel smaak geeft, maar wat erin zit. Het vlees, de groenten, de dressing, … al die zaken zitten boordevol smaak, vitaminen en mineralen. Tortilla’s zijn vaak lege calorieën. Dus smijt die tortilla aan de kant en wikkel je proteïnen in een lichtere, groenere en veel gezondere optie. Met onze creatieve sla wraps recepten, zal je de tortilla nauwelijks missen maar wel nog steeds de smaak behouden. 

 

Sla wrap: hoe begin je eraan

Nu, voor je aan sla wraps start: niet alle slasoorten zijn op dezelfde manier gebouwd. Ijsbergsla is licht en fris, maar is zeer beperkt in gebruik als je sla wraps wilt maken. Wil je voor meer hartige opties gaan, dan zijn botersla of Romeinse sla betere opties. De blaadjes van botersla zijn perfect geschikt om andere voedingswaren in te wikkelen. Dit komt omdat de blaadjes van botersla heel flexibel zijn en redelijk breed. Het blad zelf is voldoende robuust om verschillende garnituren te omvatten zonder dat deze eruit vallen. Botersla is perfect wanneer je het blad wilt gebruiken als “schoteltje” voor je etenswaren. Het oogt mooi en is dus ook ideaal om te serveren wanneer je gasten hebt. 

Romeinse sla is dan weer een favoriert als je op zoek bent naar een meer knapperige wrap. Vanbinnen zit je met een witte “ader” die de wrap een stuk steviger maakt en knapperig. Deze wrap is bijvoorbeeld uitstekend gescshikt voor een kip caesar sla wrap. 

Sla als vervanging van een broodje? 

Sla kan je ook gebruiken voor meer dan een sla wrap. Met het juiste beleg kan je het ook perfect gebruiken als broodje. Kip curry? Smaakt heerlijk. Surimi-salade? Een aanrader. Zelf kaas en ham krijgt een extra dimensie wanneer je het brood vervangt door een blad sla. En direct een pak minder zwaar. 

Ben je op zoek naar de meest heerlijke sla wraps recepten? Dan helpen we je graag op weg! 

sla wrap tortilla vervangen
© Sla wrap: de perfecte vervanger voor tortilla’s foto by Karolina Kaboompics from Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.