Gastric Bypass recepten

Eiwit pannenkoeken recept met eiwitpoeder

Eiwit pannenkoeken recept met eiwitpoeder

© Eiwit pannenkoeken recept met eiwitpoeder Photo by KATRIN BOLOVTSOVA from Pexels

Ik ben een grote fan van eiwit pannenkoeken. Waarom? Wel, ze zijn heerlijk en ze dragen bij aan je dagelijkse eiwitdoelstellingen. Dus ja, er is geen reden om hier dus niet op verzot te zijn. Eiwit pannenkoeken recept met eiwitpoeder zijn de gemakkelijkste. En daar hebben we ook heel wat van. Als je een recept zoekt voor eiwit pannenkoeken met eiwitpoeder, dan is proteïnepoeder een must. De andere ingrediënten kunnen heel sterk wijzigen in functie van welk type pannenkoek je wilt maken. 

Waarom eiwit pannenkoeken recept met eiwitpoeder? 

Eiwit pannenkoeken met eiwitpoeder bieden heel wat voordelen voor je gezondheid en voor je vermageringsdoelstellingen. Een aantal voordelen zijn: 

  • Hoog eiwitgehalte: eiwit pannenkoeken met eiwitpoeder  zijn rijk aan eiwitten, dat kan ook niet anders aangezien je rechtstreeks eiwitten toevoegt aan je mengsen. Doorgaans heb je een recept die ofwel eieren bevat of notenmeel, wat ook eiwitrijk is. Eiwitten zijn van essentieel belang in je bariatrisch dieet (of andere diëten) omdat ze helpen voor spieropbouw- en herstel. Intensief gesport? Dan zijn eiwitten je beste vrienden om te recupereren. 
  • Langdurige verzadiging: eiwitrijke maaltijden helpen je om langer een vol gevoel te ervaren, wat helpt bij het vermageren en voorkomt dat je hunkert naar ongezonde tussendoortjes. 
  • Vitaminen en mineralen: ik probeer altijd om recepten te vinden die met zoveel mogelijk gezonde ingrediënten worden gemaakt en weinig suikers. Onze recepten zitten dus altijd boordevol vitaminen en mineralen en zorgen ervoor dat je, naast je dosis eiwitten, ook de nodige nutriënten binnenkrijgt die je nodig hebt. 

Tips en tricks

Wanneer je een recept hebt gevonden voor eiwitpannenkoeken met eiwitpoeder die je ligt, dan kan je wat gaan experimenteren. Er is een basis van dewelke je vertrekt en je kan die aanpassen naarmate je meer vertrouwen hebt met de verschillende ingrediënten. Variaties die je kan proberen zijn:

  • Smaken aanpassen: je kan eerst en vooral spelen met de smaken van de eiwitpoeder. Ik gebruik doorgaans altijd Barinutrcis Whey Proteïn omdat die geen smaak heeft en je die dus overal in kan verwerken zonder enige problemen. Maar niets weerhoudt je ervan om te gaan experimenteren met eiwitpoeders die een smaakje hebben. Ik zou aanraden om te starten met vanille omdat dat nog altijd een zeer lichte smaak heeft. Chocolade, aardbei of banaan heeft meteen een meer uitgesproken smaak maar is zeker ook eens het proberen waard. 
  • Toppings: Ook met je toppings kan je wat spelen. Vers fruit (liefst bessen zoals aardbeien, blauwe bessen, …) zijn een heerlijke en gezonde aanvulling bij een recept voor eiwit pannenkoeken met eiwitpoeder. Maar ook notenboter, Griekse yoghurt of honing kunnen je pannenkoeken naar een nieuw niveau tillen. Ook hier is de regel, wissel af en test uit wat voor jou het best gaat. 
  • Vegetarische opties: in heel wat recepten gaan we gebruik maken van eieren. Maar wist je dat je eieren ook kan vervangen door chiazaad of lijnzaad gemengd met water? Zo behoud je de consistentie en krijg je er nog eens extra eiwitten bij. 

Kortom… 

Een eiwit pannenkoeken recept met eiwitpoeder is een veelzijdige en smakelijke manier om je dag mee te beginnen. Ben je op zoek naar een herstelmaaltijd na een zware training, dan zijn deze ook je perfect trainingsmaatje. Met een paar eenvoudige ingrediënten kun je snel genieten van een heerlijk gerecht met gezonde voedingsstoffen. Of je nu intensief bezig bent met vermageren of een fanatieke sporter, er zal zeker wel een van onze eiwitpannenkoeken een match zijn met jouw smaak en doeleinden. 

Eiwit pannenkoeken recept met eiwitpoeder

© Eiwit pannenkoeken recept met eiwitpoeder Photo by KATRIN BOLOVTSOVA from Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.