Proteïne chips: Parmezaanse kaas chips

30 minuten

easy

1 portie

Soms kom ik thuis na het werk en heb ik ongelooflijk veel zin in chips… of iets anders om te “sneukelen”. Maar chips eten na een gastric bypass is toch niet altijd aangewezen, toch niet als je niet binnen de kortste keren terug wilt staan waar je begonnen bent. Af en toe kan dat wel eens, maar het is toch beter van daar geen gewoonte van te maken. Op zulke momenten zijn deze proteïne chips op basis van Parmezaanse kaas perfect voor de gelegenheid. Ze zitten boordevol eiwitten, en zijn niet calorierijk. Bovendien zijn ze gemakkelijk en snel klaar te maken. Je hebt ook maar twee ingrediënten nodig. Wil je echt mooie ronde vormen, dan is het beter dat je werkt met bijvoorbeeld een schaal om cupcakes in te maken. Maar ik doe het ook vaak op een bakplaat op bakpapier. Minder kuiswerk nadien en dan heeft je proteïne chips toch wat karakter :-).

Het leuke aan deze proteïne chips is ook dat je met dit basisrecept heel wat andere types kunt maken. Ik heb altijd een groot aantal kruiden in huis en afhankelijk van welke kruiden je toevoegt aan dit recept, krijg je een heel ander type eiwitrijke chips om van te genieten. Experimenteer met paprika, Italiaanse kruiden, basilicum en andere kruiden. Dit poepsimpel recept is een absolute must in je dieet.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 eiwitten
15 gram Parmezaanse kaas

Nutritional Information

100 kcal
14 gram eiwitten
< 1 gram koolhydraten
4,5 gram vetten

Directions

1.

Bereiding proteine chips met Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten los in een kom (niet opkloppen). Je kan er dan voor kiezen om de Parmezaanse kaas te vermengen in de kom met de eiwitten, of je kan ervoor kiezen om de rondjes eerst te maken en deze nadien te besprenkelen met Parmezaanse kaas. In het tweede geval zal de kaas wel iets beter verdeeld zijn dan in het eerste geval. Maar het eerste geval is minder prutswerk.
Steek de rondjes in de oven voor 20 à 25 min (of tot je ziet dat je chips een mooi gouden kleurtje krijgen) en jouw heerlijke eiwitrijke chips zijn klaar.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.