Tomaat mozzarella

10 min

easy

2

© Tomaat mozzarella foto by Максим Крысанов from iStockPhoto

Dit recept is een favoriet tijdens de zomermaanden. Simpel en verfrissend, wat moet een lunch nog meer zijn dan dit. Ik maak zo’n tomaat mozzarella vaak op warmere zomerdagen als ik naar kantoor moet. Ik maak deze dan ’s morgens klaar en tegen de lunch heb ik een lekker verfrissend slaatje die ik uit de koelkast kan halen.

Ik vind tomaat mozzarella met een scheutje olijfolie heerlijk, maar dat maakt dit gerecht meteen ook heel vettig. Sommige mensen hebben wat problemen om vetten te verwerken na een maagverkleining en raad ik dan ook niet aan om dit te doen. Voor dit gerecht gebruik ik ook altijd coeur de boeuf tomaten. Deze tomaten kosten wat meer dan de doorsnee tomaat, maar dat maken ze ruim goed door hun rijke smaak. Als je een gerecht rauw eet, zoals deze, dan is die meerprijs echt zijn geld waard.

De hoeveelheden hieronder zijn goed voor 2 porties.

Smakelijk!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1bol light mozzarella (in schijfjes gesneden)
1 coeur de boeuf tomaat (in schijfjes gesneden)
1/2 eetlepel pesto
10 basilicumblaadjes
1eetlepel balsamicoazijn
zout en peper
Optioneel
1/2 eetlepel olijfolie

Nutritional Information

160 kcal
14 gram eiwitten
6 gram koolhydraten
9 gram vetten

Directions

1.

Je kan ervoor kiezen om je bord mooi te dresseren of gewoon alles in je lunchdoos te smijten en goed door elkaar te schudden. Ik kies doorgaans voor het laatst aangezien ik het meeneem naar het werk en dat mooi dresseren toch een verloren moeite is. De smaken worden ook beter vermengd als je het geheel eens goed door elkaar kan schudden.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.