Griekse yoghurt aardbeien mousse

© Griekse yoghurt aardbeien mousse foto by ninette_luz from iStockPhoto

Het is best wel bizar om te zien hoe vlak na je maagverkleining alles zo zoet is. Veel mensen lusten niets meer dat ook maar een beetje zoet is. Als jij hier ook last van hebt, lees dan zeker dit artikel: Wanneer alles te zoet is na een maagverkleining. Het kan ook een extra uitdaging vormen tijdens je vloeibare fase, waar je aangewezen bent op proteïneshakes die vaak met een smaakje komen. En als die smaak voor jou teveel van het goeie is, dan heb je natuurlijk wel een probleem. Ook hiervoor kunnen we je helpen. Lees zeker dit recept voor niet te zoete eiwitshakes. Het is eigenlijk vanzelfsprekend, maar in die fase denkt een mens er gewoon niet altijd aan.

Na verloop van tijd komt de zin naar zoetigheid wel terug. Niet zo intens als voor je maagverkleining weliswaar. En een geluk ook, want dat is niet de bedoeling. Maar het is wel moeilijk om wat te vinden die zoet is, maar zonder toegevoegde suikers. Niet teveel koolhydraten en/of vetarm. Het lijkt alsof je een queeste gestart bent naar de heilige graal. Je kan wel denken natuurlijk: “Waarom is het zo belangrijk dat ik hierop let, ik ben toch vermagerd? Iets zoets mag nu toch wel eens.”. Eerst en vooral: je wilt niet ziek worden. Na een maagverkleining kan het heel goed zijn dat je ziek wordt wanneer je teveel koolhydraten, suikers en/of vetten binnenkrijgt. En die lat ligt bijlange niet meer zo hoog als vroeger. Je zou verschieten van hoe snel het verkeerd kan lopen.

De tweede reden waarom je hier niet te snel voor wilt plooien is dat suiker zeer verslavend kan zijn. Daarom is die periode waarbij je het gevoel hebt dat alles veel te zoet is ook perfect om af te kicken van suiker. Eens je herbegint met suiker eten zal het maar een kleine stap zijn om weer verslaafd te raken en dan zal je niet meer (zo snel) gewicht verliezen na een maagverkleining. Dat is ook echt niet de bedoeling. Dus mijd suiker zo lang en zoveel je kunt.

Griekse yoghurt aardbeien mousse

Ik weet dat Griekse yoghurt niet altijd veel voldoening brengt qua smaak. Ik weet ook dat sommige mensen gruwelen en van de smaak en/of consistentie ervan. Maar als je creatief bent met Griekse yoghurt kan dat snel verholpen worden. Eens je creatieve manieren vindt om Griekse yoghurt in je dagdagelijks dieet te verwerken, zal er een nieuw leven voor je opengaan.

Ik hou van Griekse yoghurt aardbeien mousse omdat het supergemakkelijk is en dat ik doorgaans ook alle ingrediënten in huis heb. Dus als ik plots zin krijg in iets zoet, dan heb ik dit recept altijd achter de hand. Ik eet het doorgaans als tussendoortje, maar je kan het ook eten als ontbijt of avondmaal. Heb je meer tips nodig over hoe je Griekse yoghurt in je dieet kan verwerken, lees dan zeker dit artikel: “Hoe Griekse yoghurt inzetten na je maagverkleining”.

Dit recept is goed voor 3 porties

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
3 aardbeien (bevroren)
180 gram Griekse yoghurt (0% vetgehalte)
1 eetlepel zoetmiddel
30 gram opgeklopte slagroom (light)
Afwerking
3 verse aardbeien

Nutritional Information

48 kcal
4 gram eiwitten
6 gram koolhydraten
2 gram vetten

Directions

1.

Plaats de bevroren aardbeien in een schaaltje voor 60 seconden in de microgolf.
Mark as complete
2.

Gebruik een schaar om de aardbeien boven een kom in stukjes te snijden. De aardbeien zullen wat loperig zijn en dat is net wat je nodig hebt om smaak toe te voegen aan je Griekse yoghurt. Voeg de Griekse yoghurt toe aan de versneden aardbeien en meng alles goed door elkaar.
Mark as complete
3.

Voeg de zoetstof toe aan het mengsel en blijf verder mengen.
Mark as complete
4.

Voeg daarna de opgeklopte lightroom toe aan het mengsel en meng deze onder de Griekse yoghurt. Je kan het meteen opdienen of eerst in de koelkast plaatsen om af te koelen.
Mark as complete
5.

Optioneel

Voor je het opdient kan je ook nog een paar verse aardbeien nemen en deze in schijfjes snijden om je tussendoortje/dessert/ontbijt af te werken met een vrolijke toets. Smakelijk!
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.