Gastric Bypass recepten

te zoet na maagverkleining

Wanneer alles te zoet is na een maagverkleining

Hoewel het dieet na een maagverkleining kan verschillen, zal vrijwel elk postoperatief dieet een vloeibaar dieet zijn.

Het grote probleem voor veel patiënten is echter dat alles, maar dan ook alles veel te zoet is na de operatie. Misschien heb je dit zelf al ervaren, of misschien ben je jezelf aan het voorbereiden op een maagverkleining. Als je dus een ingreep in het vooruitzicht hebt, hou er rekening mee dat dit kan gebeuren. Het is ook volkomen normaal. 

Dus wat moet je doen als je op een vloeibaar dieet bent en alles wat je mag eten en drinken eiwitshakes zijn (die veel te zoet zijn) en thee? Je zal sowieso zelf wat moeten testen en dingen ondervinden. Bij iedereen is de intensiteit van dat gevoel ook verschillend. Maar hier zijn wat suggesties waarmee je kan spelen. 

Voldoende vloeistoffen drinken

Kruidenthee is een goeie manier om meer vloeistoffen in je dieet te krijgen. Let op dat je infusies neemt, en geen thee met cafeïne. Hoewel cafeïne niet voor iedereen een probleem moet vormen, zijn er toch wel wat mensen die hier last van hebben. Er zijn heel wat verschillende die je kan aanschaffen. Persoonlijk voeg ik toch nog wat zoetstof toe, maar misschien is de zoetigheid van bessen en andere voor jou meer dan voldoende. 

Bouillons zijn ook een goede toevoeging aan je dagelijks dieet. Zeker als zoet het niet meer doet voor jou, dan is een bouillon de ideale oplossing. Er bestaan veel verschillen, probeer de kippen-, rundvlees of groentebouillons. Je kan er ook voor kiezen om zelf bouillon te maken door groenten en smaken te mixen en daarna te zeven, zodat enkel de vloeistof overblijft met de nodige smaak. 

Probeer zo creatief mogelijk te zijn om smaak toe te voegen aan water. Infusieflessen zijn ook heel populair geworden en kunnen hierbij ook helpen. Je drinkt dan niet het fruit of de groente zelf, maar je infuseert het water met een lichte andere smaak. 

Voldoende eiwitten eten

Smaakloos eiwitpoeder is altijd handig om in huis te hebben. Er bestaan verschillende merken die je hierbij kunnen helpen. Hier kan je een geweldig recept terugvinden om eiwitshakes te maken die niet te zoet zijn. De Niet te zoete Vanille eiwitshake is een basisrecept. Deze kan je natuurlijk heel gemakkelijk aanpassen door andere eiwitpoeders te gebruiken dan vanille.

Smaakloos eiwitpoeder kan aan verschillende gerechten worden toegevoegd, waaronder warme dranken. Hoewel je de temperatuur van de vloeistof onder de 60°C moet houden om klontvorming van de poeder te voorkomen, is het wel een gemakkelijke optie. Probeer smaakloos eiwitpoeder toe te voegen aan bouillons en kruidentheeën.

Het is ook zo dat meer en meer merken hartige varianten van eiwitshakes op de markt brengen. Ben je niet zeker of je een specifiek type eiwitpoeder mag eten? Twijfel nooit om advies in te winnen bij je arts. Maar eiwitpoeders zijn een geweldige manier om te voorzien in die broodnodige proteïnen. 

Voor sommige patiënten zal de afkeer van zoetigheid nooit verdwijnen. Voor andere patiënten zal dit vervagen en zullen je smaakpapillen zich weer snel tot de oude herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.