Eiwitshake maar niet te zoet

© Eiwitshake maar niet te zoet foto by Gingagi from iStockPhoto

Een van de meest gehoorde klachten na een maagverkleining, is dat alles veel zoeter smaakt dan voordien. De ene persoon heeft er ook meer last van dan de andere en in hogere mate dan de andere. Het is echt niet zo vreemd dat je smaak verandert na een maagverkleining. Zaken die je voordien geweldig lekker vond smaken niet meer zo goed, of smaken te fel. Het kan. Het is ook geen cadeau dat je de twee eerste weken (of de periode die je arts voorgeschreven heeft) na je maagverkleining op een vloeibaar dieet gezet wordt en dat je eiwitshakes. Als je er dan achter komt dat alles te zoet is geworden, dat kan een domper op de feestvreugde vormen.

Het jammere is dat de meeste bedrijven ook eiwitshakes maken die allemaal dezelfde smaken hebben. Ongeacht welk merk je kiest val je snel terug op chocolade, vanille, aardbei of andere fruitige smaken. Met een beetje geluk vind je soms iets met koffiesmaak, wat minder zoet smaakt maar voor de rest ben je wel wat aangewezen op dergelijke smaken. Gelukkig zijn er merken die ook eiwitpoeders maken zonder smaak. Wanneer alles te zoet smaakt na een maagverkleining, dan zijn deze een redder in nood.

Hoe maak ik niet te zoete eiwitshakes?

Eigenlijk is het heel simpel. In plaats van een volledige portie eiwitpoeder met smaak te nemen, ga je 50/50 werken. Gebruik dus een halve portie eiwitpoeder met smaak, aangelengd met een halve portie eiwitpoeder zonder smaak. Je zal zien, het zal meteen een wereld verschil maken naar zoetigheid toe, en toch zal je smaak behouden. Je eiwitshake wordt meteen ook lichter en milder van smaak. Dit trucje werkt bij alle eiwitshakes. Is het nog steeds te zoet, verander de hoeveelheden. Probeer 25/75. Omgekeerd geldt de regel ook: als het niet zoet genoeg is of te weinig smaak, doe wat meer eiwitpoeder met smaak en wat minder zonder smaak. Experimenteer wat met de smaak en zie wat voor jou het best werkt. Succes!

No Reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.