Tortilla chips: een gezondere alternatief

© Tortilla chips photo by alleksana from Pexels

Ons meest gelezen artikel op deze site is mag je chips eten na een gastric bypass. Eerst en vooral, het antwoord is volmondig JA. Hoewel het geen kwaad kan om deze te eten uit de winkel, is het nog beter om chips zelf te maken. De Parmezaanse kaas chips is een zeer goeie en leuk alternatief, maar vandaag gaan we het hebben over de tortilla chips. Ook deze mag niet ontbreken aan jouw aperitief tafel na je maagverkleining. Dit recept is ook supereenvoudig (het kan echt niet eenvoudiger denk ik) en snel klaar.

Alles begint bij de juiste wrap

Bij dit recept zal ik deze keer geen informatie over de nutriënten plaatsen. De reden waarom is omdat heel veel zal afhangen van welke wrap je hiervoor in huis zal halen. Dit recept voor tortilla chips is zodanig eenvoudig en je hebt maar 1 ingrediënt nodig en een airfryer. Het is mogelijk om hiervoor low carb wraps te kopen van protiplan bv… Die zitten boordevol eiwitten en bevatten weinig kcal en koolhydraten. Maar de alternatieven uit de winkel zijn ook heel goed.

Experimenteer zeker ook met de verschillende smaken die te vinden zijn. Niets weerhoudt je om tortilla chips te maken op basis van wraps met bieten of paprika. Er zijn voldoende alternatieven in de winkel. Aangezien wraps voor mij een must have zijn in de keuken, heb ik altijd een voorraad in mijn kast staan. Mijn favoriet is een meergranen wrap. Ik raad je dan ook aan om gewoon altijd je favoriete wraps achter de hand te hebben, zo kan je tortilla chips maken wanneer je er zin in hebt.

Tortilla chips maken en alternatieven

Wanneer je voor de eerste keer deze tortilla chips maakt, raad ik aan om toch dicht bij je airfryer te blijven. Ik gebruik altijd meergranen wraps en deze hebben een bepaalde ideale baktijd (8 minuten om precies te zijn). Ik heb reeds geëxperimenteerd met andere versies en ik merk dat de tijden kunnen variëren. Veel hangt af van het merk en de samenstelling. Dus kijk af en toe in je airfryer om te zien of je tortilla chips al crispy genoeg zijn en niet aangebrand.

Het voordeel van dit recept is dat je ook met een aantal hele simpele ingrediënten die je zo goed als altijd in je keuken hebt staan, heel wat variaties kan maken. Met de wraps zelf kan je al spelen, maar met de specerijen die je gebruikt ook. Ik ga doorgaans voor een zeer “basisrecept” met enkel zout. Zout is mijn guilty pleasure en dit is dus voor mij genoeg. Maar je kan ook variaties maken met paprikapoeder of andere specerijen. Ook daar raad ik je aan om wat te spelen en zo de meest heerlijke tortilla chips te maken.

Heb je dit recept geprobeerd en heb je leuke alternatieven? Aarzel zeker niet om deze in de comment erbij te noteren!

Smakelijk en… geniet :-)!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 wrap

Directions

1.

Snij de wrap in kleine stukjes (wat jij zelf de beste afmeting vind voor tortilla chips). Besprenkel de stukjes met wat olijfolie en zout (of andere specerijen) en plaats in de airfryer. Zet de airfryer op 180° en laat de tortilla chips 5 à 10 minuten in de aifryer.
Mark as complete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.