Citroen ricotta

© Citroen ricotta foto by Nungning20 from IStockphoto

Na een maagverkleining is het essentieel om je dieet aan te passen om een optimale genezing en voedingsopname te garanderen. Je arts en/of diëtiste zal je ook in details uitgelegd hebben wat mag en niet mag. Tijdens de vloeibare fase kan je genieten van lichte, voedzame en gemakkelijk verteerbare gerechten. Dit recept voor citroen ricotta is speciaal ontworpen om aan deze behoeften te voldoen. Het is rijk aan eiwitten, wat belangrijk is voor het herstel, en heeft een verfrissende citroensmaak die je smaakpapillen prikkelt zonder je maag te belasten. Deze romige en zachte ricotta biedt een aangename afwisseling in je dieet en helpt je om jouw voedingsdoelen te bereiken terwijl je jezelf nog aanpast aan je nieuwe voedingsgewoonten.

Deze citroen ricotta is lekker verfrissend en dus ook een absolute winner tijdens de warme zomerdagen. Onderstaande ingrediënten zijn goed voor twee porties te maken van dit vloeibaar gerecht. Wees voorzichtig met de hoeveelheid citroensap die je erin doet, je smaakpapillen zijn zich nog volop aan het aanpassen en het kan zijn dat de smaak van citroen iets te fel is voor je. De smaak van dit gerecht is subtiel, dat maakt het volledig geschikt voor na je ingreep. Je kan altijd nog citroensap toevoegen mocht je dat nodig vinden, er verwijderen is wat moeilijker.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
125 gram ricotta
1/2 citroen
1/4 theelepel citroenextract

Nutritional Information

50 kcal
6 gram eiwitten
3 gram koolhydraten
4 gram vetten

Directions

1.

Rasp de schil van een halve citroen en pers de citroen uit voor de sap.
Mark as complete
2.

Combineer alle ingrediënten en blend het geheel met een blender. Blend tot je een gladde massa bekomt. Kans is bestaande dat de massa nog steeds wat korrelig zal zijn, maar dat is ok.
Mark as complete

Notes

Je kan ook wat eiwitpoeder toevoegen hieraan zonder smaak, maar dat zal er wel voor zorgen dat de textuur nog iets minder vloeibaar wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.